Espoo juhlii uuttavuotta interaktiivisella valopuistolla

Espoon Uusivuosi 2020 -tapahtuma järjestetään uudenvuoden aattona tiistaina 31.12. klo 16-20. Uusivuosi kokoaa espoolaiset Espoon keskuksen Kirkkopuistoon, joka muuttuu taianomaiseksi valopuistoksi.

Tapahtumassa talvista tunnelmaa henkii ruokakojualue ja nostalginen hevoskaruselli. Kiinnostavaa koettavaa tarjoavat tapahtumaa varten toteutetut kolme valo- ja mediateosta, joiden toteuttajina toimivat Wilma Kurumaa, Kalle Chydenius, Leri Leskinen ja Anna Äärelä. Tapahtuman interaktiivisista, valoteemaisista työpajoista vastaavat Aalto-yliopisto Juniors ja Hupsansaa ry.

Tapahtumatiedot

Espoon Uusivuosi 2020
ti 31.12.2019 klo 16-20
Espoon keskuksen Kirkkopuisto

Tapahtuman tuottaa Kaupunkitapahtumat Espoo yhteistyössä Esbo svenska församling ja Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Lisätiedot ja media

Lisätiedot:
Karri Soilamo, tapahtumatuottaja
karri.soilamo@espoo.fi, 040 720 9604

Lea Rintala, tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö
lea.rintala@espoo.fi, 046 877 1952

Mediakuvat:
Laura Läntinen, verkostosuunnittelija
laura.lantinen@espoo.fi, 043 824 6337

Sisältö

TEOKSET

Leri Leskinen, Kalle Chydenius & Pietu Pietiäinen: Leka Lab
Ääntä ja visuaalisuutta yhdistävä livespektaakkeli

Musiikin multiammattilaiset Leri Leskinen ja Kalle Chydenius sekä palkittu valosuunnittelija Pietu Pietiäinen toteuttavat jännittävän improvisaatioon pohjautuvan live-esityksen.

Moniosainen teos pohjautuu Leskisen ja Chydeniuksen säveltämään musiikkiin, joka on saanut viitteitä niin argentiinalaisesta tangosta, ambient- ja elektronisesta musiikista.

Teoksen juuret lähtevät 90-luvulta, kun Leskinen ja Chydenius muodostivat Leka Music -kollektiivin. Espoon uudenvuoden tapahtumassa kaksikko kohtaa uudelleen 25 vuoden jälkeen ja luovat hetkessä tapahtuvan livekokonaisuuden, jonka visuaalisesta suunnittelusta vastaa Pietiäinen.

Wilma Kurumaa, Marko Vierimaa, Miikka Rekola: Glimmer Trail
Immersiivinen 3D-teos

Mediataitaiteilijat Wilma Kurumaa, Marko Vierimaa ja Miikka Rekola ovat suunnitelleet tapahtumaa varten Glimmer Trail -teoksen, joka yhdistää 3D-tekniikkaa ja immersiivisyyttä. Teoksen kiinnostavuutta lisää katsojan pääseminen osaksi teoksen muodostumista. Teos näyttää katsojalle miten pieniltä tuntuvat liikkeet voivat johtaa suuriin vaikutuksiin. Teos kohtaa herkän elinympäristömme mikroskooppisissa mittasuhteissa

Muuttuvat teemat sitovat teoksen kokonaisuudeksi, jonka tehtävänä on osoittaa meissä jokaisessa asuva rajaton kyky muovata ja muuttaa sitä jonka olemme jo luoneet.

Sound Engine: Glimsån Light 2020
Tapahtuman aluevalaisusta vastaa Sound Engine, joka on suunnitellut Kirkkopuiston tunnelmaan ja miljöösen satumaisen valaisun.

TYÖPAJAT

Aalto-yliopisto Junior: Kierrätysvalaisin -työpaja
Taiteen, tieteen, teknologian ja talouden opetuksesta lapsille tunnettu Aalto-yliopisto Junior tuo Espoon uudenvuoden tapahtumaan innovatiivisen valaisintyöpajan.

Muotoiluun johdattavassa valaisintyöpajassa hyödynnetään kierrätettyä materiaaleja ja romua, joka on paikkakohtaista, ennalta-arvaamatonta ja yksilöllistä.

Valmiit valaisimet muodostavat näyttävän valaisinkujan.

Hupsansaa ry: Paperilyhty -työpaja

Riemukkaita lasten työpajoja suunnitteleva ja toteuttava Hupsansaa ry on suunnitellut kimaltelevan työpajan uudenvuoden tapahtumaan. Työpajassa askarrellaan oma värikäs ja hohtava lyhty, jonka materiaalina uudelleen käytetään kotitalouksien ja tavaratalojen muovijätettä ja pakkausmateriaalia.

KULTTUURIKONTTI: LYHYTELOKUVIA

Kulttuurikontti on veikeä merikonttiin rakennettu minielokuvateatteri. Tulevaisuuden teeman ympärille keskittyvät neljä lyhytelokuvaa näytetään perätysten koko tapahtuman ajan.

Anna Äärelä: When the comets came (2019)
Nainen yrittää selvitä yksinäisyydestään maailmassa, joka on lähes tuhoutunut luonnonkatastrofin jäljiltä. Ohjaus: Anna Äärelä.

ME – Story of a Performance (2013)
Tanssilyhytelokuva vie visuaaliselle matkalle. Elokuva kertoo esityksestä. Elokuvan kohtauksia on kuvattu mm. Soukassa meren jäällä sekä Tapiolan uimahallissa. Ohjaus: Jopsu Ramu ja Timo Ramu. Koreografia ja tanssi: Johanna Nuutinen

PIPOPINGVIINI / THE RED HERRING (2015)
Eräänä aurinkoisena päivänä elämäänsä tyytyväinen Pipopingviini istuu pilkillä seurassaan pingviinilauma, joka kärkkyy herkeämättä kaloja. Paikalle saapuu rehvakas pingviini ja saa muut kiinnittämään huomion itseensä. Ohjaus: Leevi Lemmetty

Afterparty (2019)
Aalto-yliopiston opiskelijoiden toteuttamassa animaatiossa aika näyttäytyy esteettisenä jatkumona. Tekijät: Lauri Pulkkinen, Hertta Lehtovirta, Sanna Liinamaa, Janne Häkkinen, Ulrika Fredrikson

KARUSELLI

Nostalginen hevoskaruselli toimii viehättävänä kohtauspaikkana aivan ruokakadun vieressä.

RUOKAKATU

Tuoksujen ja makujen täyteinen ruokakatu koostuu paikallisista pienyrittäjistä. Spesiaalit herkut, kuten vohvelit, donitsit, raakamakkarat ja nostalgiset karamellit vievät juhlatunnelmaan.

Voffeli & Kaffeli
Suolaiset ja makeat vohveleiden herkullisuuden salaisuus on siinä, että kaikki tehdään perheyrityksessä alusta asti itse. www.facebook.com/VoffeliKaffeli

Dollyn Donitsi
Donitsimaestro Risto vastaa Dollyn Donitsin erityisen maukkaista ja uunituoreista donitseista, jotka maistuvat kaikenikäisille. www.dollyndonitsi.fi/tuotteet.html

Cafe Regatta
Punainen tupa ja perunamaa Helsingin Töölössä meren rannalla. Pieni ja sympaattinen kahvila Töölöstä vierailee Espoon uudenvuoden tapahtumassa. www.caferegatta.fi/

Quickies
Restaurant quality food on paper plates – tämän ruokarekan slogan ja ideologia! www.quickies.fi

Feri’s Sausage
Feri’s sausages valmistaa laadukkaita raakamakkaroita Helsingin Punavuoressa. Makkarat ja niissä käytetyt maustesekoitukset tehdään itse käsin valikoiduista raaka-aineista pienessä makkarapajassa. www.feris.fi

Saapuminen

Espoon uudenvuoden tapahtuma järjestetään Espoon keskuksen Kirkkopuistossa osoitteessa Kirkkopuisto 6. Tapahtuma-alue on suljettu autoilta. Espoon keskukseen kulkee hyvin julkinen liikenne, ja suosittelemmekin saapumaan mahdollisuuksien mukaan junalla, bussilla tai reippaillen. Katso tarkat aikataulut julkiselle liikenteelle osoitteessa: www.reittiopas.hsl.fi

Jos saavut autolla, lähimmät parkkipaikat sijaitsevat Omnian Kirkkoväärtintien ja Lehtimäentien pysäköintialueilla, Keski-Espoon uimahallilla, Kannusillankadun pysäköintihallissa sekä rautatieaseman molemmin puolin liityntäpysäköintipaikoilla.

Tapahtuma-alueella on ilotulitteiden ampuminen kielletty – vietetään rauhallinen ja mukava uudenvuodenaatto!

Leka Lab / Espoon uusivuosi 2020
Espoon uusivuosi 2020Espoon uusivuosi 2020